Kniha uznávaného odborníka na výživu je věnována doplňkům stravy jako kategorii potravin, která má uplatnění v každodenním životě i ve sportu a významně se podílí na prevenci degenerativních chorob. Je určena výživovým poradcům, sportovcům, studentům zdravotnických a potravinářských studijních oborů, zdravotnickým pracovníkům i pracovníkům v potravinářském průmyslu. Posláním knihy je vyzbrojit čtenáře základními znalostmi o doplňcích stravy, jejich formách, druzích a indikacích, aby se nestával lacinou obětí podomních distributorů bezcenných preparátů, ohrožujících jeho zdraví a mnohdy ignorujících legislativní pravidla. Měla by mu pomoci získat jistotu, že vybraný doplněk v žádném případě neuškodí, ale naopak pomůže dosáhnout některého z vytčených cílů - zdravotních, výživových, kondičních, sportovních a dalších. Autor objasňuje nepřehlednou a mnohdy nepřesnou nomenklaturu a uvádí mnoho tipů na doplňky stravy, které mohou posloužit jako východisko pro konzultaci s odborníkem.