Zařazeno v kategoriích: NAUČNÁ LITERATURA

Jídlo, odkud a jak se dostává na náš stůl

Minoglio Andrea

Dostupnost
skladem
Vydavatel
Počet stran
72
Rok vydání
2022
ISBN
978-80-7508-743-0
EAN
9788075087430

Jídlo umí vyprávět spousty pozoruhodných příběhů. V této knížce děti objeví ty nejzajímavější z nich. Zjistí, kde a jak se pěstují či získávají jednotlivé suroviny, jaké postupy se uplatňují při jejich zpracování a jak se z nich vyrábí produkty, které potom jíme nebo pijeme. Názorné výklady doplňují krásné ilustrace.

Kniha představuje čokoládu, čaj, med, rýži, sýr, arašídové máslo, cukrovou vatu a další. Věděli jste například, že pravá vanilka, jejíž chuť znáte ze sladkostí, se vlastně získává z jedné orchideje? Že popcorn, který rádi chroupete třeba v kině, jsou zrnka kukuřice, která doslova explodovala horkem? Nebo že hlavními opylovači ananasovníku v přírodě jsou kolibříci?

Jídlo, odkud a jak se dostává na náš stůl

329 Kč


  1. Položka byla přidána do košíku.

Menu