Zařazeno v kategoriích: HISTORICKÁ LITERATURA

Cukrovarnický průmysl

Dostupnost
rozebráno
Vydavatel
Počet stran
280
Rok vydání
2017
ISBN
9788087082379
EAN
9788087082379
Pravděpodobně málokdo by předpokládal, že se v první Československé republice v polovině dvacátých let vyprodukovalo až 18,5 % (!) celosvětové produkce surového řepného cukru. Kolektivní monografie skupiny autorů z Katedry hospodářských dějin Národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické v Praze si klade za cíl připomenout významnou tradici výroby bílého zlata v Československu, resp.v regionu střední Evropy, kde se cukrovarnictví v průběhu druhé poloviny 19. století etablovalo v jedno z nejvýznamnějších odvětví potravinářského průmyslu. Po rozpadu Rakousko-Uherska cukrovarnictví zajišťovalo pro nově zformovaný československý stát vysoké příjmy pro státní pokladnu, díky čemuž dopomohlo k rychlejší ekonomické stabilizaci nově budované národní ekonomiky mladé republiky.
Cukrovarnický průmysl

Ostatní s tímto titulem kupují:

  1. Položka byla přidána do košíku.

Menu