Med je pro člověka odpradávna něčím zázračným. Již více než deset tisíc let se používá na celém světě jako výživný a také léčivý prostředek. Ve středověku byl stejně vzácný jako sůl. V dnešní době můžeme med s čistým svědomím považovat za produkt bohatý na bioaktivní a další látky, podporující zdraví. Věda proniká stále hlouběji do složení těchto látek, popisuje jejich účinek na látkovou výměnu a naše zdraví a dospívá k udivujícím výsledkům.
V této knize se dovíte:
- Jak vzniká med
- Jaké obsahuje látky a co znamenají pro látkovou výměnu
- Všechno o použití medu pro zdravou výživu
- O preventivních a léčivých účincích medu - pozitivní vliv medu při onemocnění zažívacích orgánů, při léčení srdečních a oběhových problémů, cukrovky, alergií a nervových onemocnění
- Zpracování medu, zajímavé a chutné recepty
Autorka knihy je vědeckou pracovnicí v oboru výživy a zabývá se medem jako léčivým prostředkem.
Kniha se stane nepostradatelným pomocníkem pro včelaře a všechny, kteří chtějí vědět víc o medu a jeho zázračných účincích na naše zdraví.