Vše, co jíme, co děláme a v co věříme, zpětně ovlivňuje naše zdraví, štěstí a náš život. Kniha Radost z jídla čtenáře objektivně a bez nadsázky seznamuje se zásadami správného a zdravého stravování, podává jednoduchý a srozumitelný návod, jak efektivně a tvořivě změnit či rozvinout životní styl a stravovací zvyklosti.
Porozumějte vlivu stravy na lidský organismus
Správná strava musí svým složením odpovídat schopnosti a „konstrukci“ našeho trávicího systému a jeho enzymatickému vybavení. Pokud respektujeme tyto zásady, jsme schopni připravit si stravu, která pomáhá k prevenci i léčbě našeho organismu. Kniha Radost z jídla se kromě vlivu lepku na lidský organismus zabývá problematikou zdravé výživy při onemocnění diabetem a onkologickými onemocněními, při problémech s imunitou, alergiemi či plísňovými onemocněními.
Co je nového v tomto rozšířeném a aktualizovaném vydání
Do tohoto vydání knihy Radost z jídla jsou nově zařazeny kapitoly o přírodní léčbě a stravě při histaminové intoleranci, autismu, ADHD či problematiky menopauzy u žen. Podrobně je popsána i funkčnost našeho zažívacího systému, což má přímý vliv na to, co jsme schopni strávit, co nám pomáhá, a co nás naopak zatěžuje; právě z toho pak vyplývá správné složení stravy. Kapitoly o léčbě jednotlivých nemocí byly aktualizovány o nejnovější pohledy a léčebné přístupy. Do knihy byly doplněny další nové praktické recepty a kniha byla upravena tak, aby zcela odpovídala současné dostupnosti potravin.
Radost z jídla obsahuje i základní přírodní léčebné prostředky – obklady a léčebné nápoje, které jsou nejen popsány v textu, ale na přiloženém DVD je přímo ukázána jejich příprava krok za krokem. Do kapitoly o pohybu je zařazeno cvičení Qi Gong, jehož ukázky najdete rovněž na DVD. Součástí knihy jsou i kapitoly pojednávající o půstech a očistných kůrách.