V knize Zelená lékárna – Průvodce léčivými potravinami se dr. Duke zaobírá širším a ještě více populárním tématem – jídlem jako lékem.
Léčivé potraviny
Čerpajíc z více než třicetiletého výzkumu stanovuje nejsilnější léčivé potraviny na Zemi. Ať už odhaluje, jak se poprat s vysokou hladinou cholesterolu pomocí borůvek, jak bojovat proti návalům horka černými fazolemi, hraničnímu cukru v krvi mandlemi nebo zmírnit trýznivé bolesti zad za pomoci ananasu, potravinové léky dr. Dukeho pomáhají léčit a předcházet celé škále zdravotních problémů, od méně závažných (jako jsou například spálení a nachlazení) k vážnějším (jako jsou například artritida a diabetes).
Dejte přednost přírodním „lékům“ před chemií
Doktor Duke popsal každou potravinu z hlediska jejího posouzení podle dostupných vědeckých studií i neoficiálních zpráv. Mnohé z léčivých potravin zde doporučených se ukazují být tak efektivní, že mohou překonat populární farmakologická léčiva – bez rizik (a ceny).