Zařazeno v kategoriích: LÉKAŘSKÁ LITERATURA

Potravinová alergie a intolerance

Fuchs Martin a kolektiv

Dostupnost
rozebráno
Vydavatel
Počet stran
448
Místo vydání
Praha
Rok vydání
2016
Formát
16x23 cm
ISBN
978-80-204-3757-0
EAN
9788020437570
Potravinová alergie je podmíněna nežádoucí, výhradně specifickou imunologickou odpovědí na potravinové antigeny. Na rozdíl od jiných alergií jí neustále přibývá, za což nese odpovědnost jak samotný genom, tak především prostředí včetně výživy i západního způsobu života, souhrnně epigenetické mechanismy. Chystaná kniha se zaměřuje rovněž na nejznámější potravinové intolerance, jejichž spouštěčem jsou naopak čistě neimunologické mechanismy. Obecná část publikace věnuje pozornost epidemiologii, patofyziologii, alergenům, projevům, diagnostice včetně novinek v molekulární diagnostice, léčbě, prognóze a nakonec i legislativě. Druhá, speciální část představí jednotlivé potravinové skupiny, nechybí ani přehledy možných zkřížených reakcí. K hlubšímu pochopení typů potravinových alergií, jejich příznaků i specifických způsobů diagnostiky a léčby by měla zásadně přispět právě tato kniha.
Potravinová alergie a intolerance

Ostatní s tímto titulem kupují:

  1. Položka byla přidána do košíku.

Menu