Zařazeno v kategoriích: NAUČNÁ LITERATURA

Lahoda. Evoluce lidských chutí

Dunn Rob,Monica Sanchezová

Dostupnost
skladem
Vydavatel
Počet stran
360
Rok vydání
2022
Formát
13x21 cm
ISBN
978-80-275-1145-7
EAN
9788027511457
Čtivá historie chuti a čichu. Touha po lahodných chutích ovlivnila běh lidských dějin. Autoři nabízejí nový pohled na to, proč nám jídlo přináší radost. Jak chuť přispěla ke vzniku prvních nástrojů, jaký mohla mít vliv na vyhynutí dávných velkých savců a jak se podílela na evoluci nejchutnějších a nejtučnějších plodů na světě? Dozvíte se o chuťových receptorech, o nichž jste ani netušili, že je máte, zjistíte mimo jiné, jak fermentovat mastodonta, jak paleolitické umění souvisí se sýrem, proč se podvědomě vyhýbáme hořkému a naopak milujeme sladké a slané. Poznatky z nejnovějších vědeckých výzkumů provedených u primátů i lidí se v knize prolínají s příběhy z kulinářských cest a přinášejí zevrubnou historii chutí. Prozkoumejte dějiny chutí, které ovlivnily vývoj člověka.
Lahoda. Evoluce lidských chutí

399 Kč


Ostatní s tímto titulem kupují:

  1. Položka byla přidána do košíku.

Menu